Bij ziekte van tijdelijk personeel betekent einde contract allang niet meer einde zorgen. Via uw Ziektewetpremie betaalt u tegenwoordig immers net zo goed de rekening. En belandt een zieke ex-werknemer uiteindelijk in de WGA, dan lopen de kosten nog veel verder op. Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet kunt u deze risico’s zelf beheersen, maar krijgt u er ook heel wat taken bij. Ziektewet Uitvoering van ActivaSZ biedt u volledige ontzorging én maximale grip op de kosten.

Interesse?

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken
Wij nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak te maken.

Dossiers en contacten met zieke ex-werknemers bijhouden is specialistisch werk. En u bent natuurlijk geen tijdelijk dienstverband aangegaan om uw dagelijkse bedrijfsvoering hierdoor te laten verstoren. ActivaSZ neemt u deze taken graag uit handen. Wij zorgen ervoor dat u geen re-integratiekansen mist. Maar ook dat u voldoet aan alle wettelijke vereisten, bijvoorbeeld op het gebied van de privacy.

Herstel en loonwaarde realiseren

Bij instroom in de Ziektewet gaan onze specialisten voortvarend voor u aan de slag om herstel en loonwaarde te realiseren. Tegelijkertijd houdt ú grip op het dossier. We houden u op de hoogte van de vorderingen, en u heeft steeds inzicht in alle activiteiten en uitbetaalde uitkeringen.

Optimale invulling eigenrisicodragen

Wij hebben ondervonden dat een actieve opstelling de sleutel is tot beperking van de uitkeringsduur. Dit realiseren we door optimaal invulling te geven aan de eisen en taken die de wet eigenrisicodragers toebedeelt. Bij nieuwe ontwikkelingen lopen wij dan ook liever voorop dan achteraan. We zijn ISO 27001 gecertificeerd en voldoen uiteraard aan de privacyregels die de Autoriteit Persoonsgegevens verplicht stelt.

Eigenrisicodragen: dit komt erbij kijken

Ziektewet uitvoering van ActivaSZ is bedoeld voor eigenrisicodragers. Om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden, moet u een aanvraag indienen bij de Belastingdienst. Wij vertellen u graag wat hierbij komt kijken én hoe u van het eigenrisicodragen een succes maakt.

Private uitvoering aanzienlijk succesvoller

Vergelijking van de prestaties van UWV en ActivaSZ maakt duidelijk dat private uitvoering aanzienlijk succesvoller is.

  • Bij UWV is de gemiddelde verblijfsduur in de Ziektewet ruim acht maanden. Bij ActivaSZ is dat 14 weken. Hiermee realiseren wij meteen ook de kortste verblijfsduur van de private markt.
  • Werkgevers die van UWV overstappen naar ActivaSZ (eigenrisicodragen), zien hun ZW- en WIA-cijfers aanmerkelijk verbeteren.

(Bron: UWV, Kwantitatieve informatie 2016)