Zelfs de beste preventie sluit instroom niet volledig uit. Dankzij doortastend casemanagement en effectieve re-integratie profiteert u bij ActivaSZ van succesvolle WGA-uitstroombevordering.

Onze dienstverlening op dit terrein bestaat in de eerste plaats uit schadelastbeheersing. Vanaf het moment van WGA-instroom lopen wij alle mogelijkheden na om bijvoorbeeld via bezwaar & beroep of een herkeuring uw kosten te beïnvloeden. Bent u eigenrisicodrager voor de WGA, dan kunnen we u daarnaast ondersteunen met actieve re-integratie.

Interesse?

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken
Wij nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak te maken.

Doortastend casemanagement

Al onze WGA-klanten profiteren van doortastend casemanagement. We controleren uw WIA-beschikkingen en Poortwachterdossiers: heeft UWV juist geoordeeld? Zien we kansen, dan starten we een bezwaarprocedure om bijvoorbeeld een WGA 80-100 status alsnog om te laten zetten naar IVA. Verder verzorgen we actieve uitvraag naar een mogelijke No-riskstatus en pakken we namens u mogelijkheden voor regres op. En uiteraard hebben we regelmatig contact met uw (ex-) werknemer, om veranderingen in zijn situatie te monitoren en waar zinvol een herbeoordeling aan te vragen.

Actieve re-integratie

Eigenrisicodragers voor de WGA bieden we hiernaast ook graag actieve re-integratie. Zijn er kansen om loonwaarde te creëren? Dan gaan wij samen met uw (ex-) werknemer aan de slag om die te grijpen. Onze casemanager stelt in overleg met een arbeidsdeskundige een plan op; daarna brengen we mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart en zetten we waar nodig passende interventies in. Dat kan inzet van een jobcoach of jobhunter zijn, maar bijvoorbeeld ook een arbeidsgewennings-, opleidings- of omscholingstraject. In alle gevallen gaan wij uitsluitend voor duurzaam resultaat. Want alleen daar worden u en uw werknemer werkelijk beter van.

Gerelateerd: ActivaSZ WGA-instroompreventie

Waar veel aanbieders focussen op het oplossen van bestaande schade, helpt ActivaSZ u óók actief om die te voorkomen. Lees meer over onze unieke methode voor instroompreventie.

Eigenrisicodrager worden voor de WGA?

Wilt u optimaal profiteren van alles wat ActivaSZ uitstroombevordering WGA u te bieden heeft? Overweeg dan om eigenrisicodrager te worden voor de WGA. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijkheid neemt voor de bekostiging van WGA-uitkeringen, de ziektebegeleiding en de re-integratie. Wij vertellen u graag hoe u eigenrisicodrager wordt én hoe u er een succes van maakt.