Waar veel aanbieders focussen op het oplossen van bestaande WGA-schade, helpt ActivaSZ u ook actief om die te voorkomen. Met onze Pre-WGA-Scan weet u zeker dat u geen kansen mist of fouten maakt op het gebied van instroompreventie.

Interesse?

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken
Wij nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak te maken.

De instroompreventie van ActivaSZ is gebaseerd op big data. Dankzij analyse van talloze dossiers van zieke (ex-) werknemers kennen wij de factoren die een verhoogd risico op WGA-instroom opleveren. Deze kennis zetten wij graag in om u bij vast personeel al tijdens de eerste twee ziektejaren terzijde te staan met actieve monitoring en advisering. Zo weet u zeker dat een verhoogde kans op WGA-instroom vroegtijdig wordt gesignaleerd. En u dus nog tijdig in kunt grijpen.


Iedere drie maanden een Pre-WGA-Scan

Om Pre-WGA-Scans te kunnen uitvoeren, richten we samen met u een geautomatiseerd systeem in. Dit genereert iedere drie maanden een overzicht van alle lopende verzuimgevallen. Een van onze casemanagers inventariseert op basis hiervan de aanwezige WGA-instroomrisico’s. Signaleren wij een bovengemiddeld risico, dan ontvangt u een passend schriftelijk advies. Dit geeft u maximale grip op uw verzuimdossiers en helpt u het instroomgevaar tot een minimum te beperken.

Gerelateerd: WGA-uitstroombevordering

Zelfs de beste preventie sluit instroom niet volledig uit. Dankzij doortastend casemanagement en effectieve re-integratie profiteert u bij ons ook van succesvolle uitstroombevordering.

Proactieve aanpak met respect voor de privacy

Onze specialisten houden van proactief signaleren en aanpakken, maar we respecteren zorgvuldig de privacy. ActivaSZ is ISO 27001 gecertificeerd en voldoet aan de privacyregels die de Autoriteit Persoonsgegevens vanaf mei 2018 hanteert.